„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Rēzeknē pirmā piedzimusi meitene, Daugavpilī – zēns

Polīna un Maikls -- tādus vārdus vecāki Rēzeknē un Daugavpilī devuši pirmajiem 2019. gadā dzimušajiem mazuļiem Latgalē. Aizgājušā gada statistika gan liecina, ka pērn abās lielākajās Latgales slimnīcās dzimušo skaits, salīdzinājumā ar 2017. gadu, ir samazinājies.

Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā 2018. gadā pasaulē nākuši 812 mazuļi: 395 meitenes un 417 zēni. Tas ir par 54 jaundzimušajiem mazāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt Rēzeknes slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši 493 bērni: 241 meitene un 252 zēni. Arī šeit – tieši par 54 bērniem mazāk. Pozitīva tendence gan novērota Preiļu slimnīcā, tur Latvijas simtgadē piedzimuši 385 bērni, par astoņiem vairāk nekā aizpagājušajā gadā.

Mazā Polīna Rēzeknes slimnīcā piedzima pl. 1.51, viņa ir trešā meita rēzekniešu ģimenē. Savukārt pusstundu vēlāk, pl. 2.24, Jaungada naktī Daugavpils reģionālajā slimnīcā pasaulē nāca Maikls. Jaunā māmiņa Santa pastāstīja, ka savu Jaungada brīnumu sagaidījusi mēnesi ātrāk nekā bija gaidīts, tomēr astoņus mēnešus vecais Maikls piedzimis stiprs un vesels, lai gan ir tikai 2,900 kg smags. Ceļā no mājām Krāslavā uz slimnīcu viņa devās jau 30. decembra vakarā, tāpēc jaunajiem vecākiem bijusi cerība dēlu sagaidīt vēl 2018. gadā.

Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļā gan Vecgada vakars, gan Jaungada diena aizvadīta klusi un mierīgi – medicīniskajam personālam svētku dienās nav nācies pieņemt dzemdības. Pirmais mazulis šajā nodaļā nāca pasaulē tikai 2. janvārī. Krāslaviešu ģimenē piedzimusi meitiņa Luīze.  

Latvijas simtgadē dzimušajiem bērniem vairākas pašvaldības bija sagatavojušas īpašas dāvanas. Vairāk nekā 33 pašvaldības iesaistījās biedrības „Nigestes amatniecības nams” organizētajā projektā „Simtgades bērns”, 2018. gadā dzimušajiem mazuļiem dāvinot sudraba vērdiņu.