„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Sniega dienas prieki Daugavpilī

Aizvadītajā sestdienā Esplanādes parku piepildīja bērnu skanīgie smiekli – tur norisinājās Daugavpilī tradicionālās Sniega dienas pasākumi.

Ziemas boulings, stafetes, minihokejs, velteņu mešana – tās ir tikai dažas sacensības, kurās varēs piedalīties gan bērni, gan pieaugušie. Rīkojot Sniega dienu, organizatori -- Daugavpils domes Sporta pārvaldes pārstāvji, popularizē pilsētā veselīgu dzīvesveidu un cenšas dažādot brīvdienu pasākumus.

Sniega dienā piedalījās daudzas ģimenes. Daudzi pilsētnieki pastāstīja „Latgales Laikam”, ka šādi pasākumi ziemā mudina visu ģimeni piedalīties fiziskās aktivitātēs svaigā gaisā un lietderīgi pavadīt laiku nedēļas nogalē. Piemēram, Gruntmaņu ģimene izmantoja šo iespēju, lai visi kopā pasportotu un paelpotu svaigu gaisu.

Ģimenes galva Agris uzskata, ka šāds pasākums ir ļoti svarīgs, jo tas tiešām saliedē ģimeni un uz ilgu laiku uzlādē ar pozitīvām emocijām. Savukārt daugavpilieti Allu Reču, kura Sniega dienu apmeklēja kopā ar dēlu Renardu, priecē tas, ka organizatori sarīkoja sporta pasākumu tieši ziemā.

Dalībniekus un organizatorus priecēja arī laika apstākļi – gluži kā pēc pasūtījuma, sniegs sniga visu nakti no piektdienas un sestdienu.