„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Sīļukalnā aizvadīts pozitīvas atpūtas un joku vakars

Ainārs Dudarjonoks

2. februārī Riebiņu novada Sīļukalna Kultūras namā notika joku un labu emociju vakars “Kas bez iuzu  - tys bez bādys!”. Ar jautrām mini izrādēm pasākuma laikā uzstājās amatierteātri no dažādiem Latgales novadiem. Priekšnesumi ļāva ielūkoties biedrības “Latgolys Studentu centrs” nesen izdotajā latgaliešu joku krājumā ar  tādu pašu nosaukumu “Kas bez iuzu – tys bez bādys!”.

“Jau sākotnēji zinājām, ka nevēlamies  tradicionālu grāmatas prezentāciju ar garlaicīgām runām par  izdevuma veidošanas procesu, tādēļ izlēmām, ka ir jāuzaicina amatierteātri, kas atraktīvā veidā iepazīstinās klātesošos ar grāmatas saturu.  Rezultātā noorganizējām pozitīvu, interesantu un humora piepildītu vakaru sev un pasākuma apmeklētājiem! Liels paldies visiem amatierteātriem par atsaucību un atraktivitāti! Prieks, ka izdotā grāmatiņa, jau ir noderējusi, veidojot priekšnesumus. Cerams, ka tā tiks izmantota arī citur- dažādos pasākumos kā palīgs atrast īstos vārdus latgaliski” ar iespaidiem par pasākumu dalās grāmatas projekta vadītāja Dagnija Dudarjonoka.

Biedrības jaunieši pateicas visiem pasākuma dalībniekiem un palīgiem -  Ambeļu amatierteātrim, Varakaļānu amatierteātrim, Viļānu amatierteātrim “Kas ir, tas ir!”, Rušonas amatierteātrim “Iz sitīņa”, Vārkavas amatierteātrim “Kulda”, Sīļukalna amatierteātrim, Matildei un Lokadei no Sīļukalna. Vislielākā pateicība par sadarbību  Sīļukalna Kultūras nama vadītājai Anitai Upeniecei! Kā arī amizantajiem pasākuma vadītājiem Džonam (Arturam Tumovam) un Teklei (Jānim Plešauniekam).

Pasākuma laikā jebkurš interesents varēja iegādāties jaunākās latgaliešu grāmatas un nofotografēties īpaši izveidotā foto stūrītī. Pēc priekšnesumiem, visi teātru kolektīvi tikai aicināti uz svētku kliņģeri. Balle ar mūzikas grupu “Ivarmīns” turpinājās līdz četriem rītā.

Joku, izteicienu, tostu un vēlējumu krājums ir biedrības “Latgolys Studentu centrs” projekts, kas tika aizsākts pirms trim gadiem. Aptaujājot cilvēkus no dažādiem Latgales novadiem, šajā laikā ir savāktas vairāk kā tūkstoš vienības (izteicieni, anekdotes, tosti, gudrības, laba vēlējumi). Krājumu rotā arī dažādi zīmējumu un fotogrāfijas. Grāmatas var iegādāties  “Jānis Roze” grāmatnīcās, Rēzeknē veikalā “Liesma”, Daugavpilī  veikalā “O!Marta”, internetveikalā: taiseitslatgola.lv.

Grāmata izdota ar biedrības “LR” finansiālu atbalstu.