„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Dažas pirmās klases jau ir nokomplektētas

1. februārī sākās pirmklasnieku reģistrācija nākamajam mācību gadam. Ar kādām grūtībām saskārās topošo pirmās klases skolēnu vecāki, vai skolās bija rindas vai arī dokumenti tika iesniegti galvenokārt elektroniski – šos jautājumus avīze „Latgales Laiks” uzdeva vecākiem un Daugavpils skolu direktoriem.

Daudzi vecāki joprojām „pārbauda” sistēmu un, izņemot nepieciešamo dokumentu iesniegšanu elektroniskā veidā, stāvēja arī rindā. Šāda rīcība, šķiet, nekādi nekaitē, jo vienalga tiks ņemts vērā šo vecāku pieteikums, kurš ticis iesniegts pirmais. „Mums ir jāizmanto visas iespējas, lai justos pavisam droši,” šādu rīcību skaidro topošā pirmklasnieka māmiņa, kura iesniedza dokumentus Saskaņas pamatskolā.

Tomēr, ieņemot rindu arī skolā, šādi vecāki liek šķēršļus tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nav paspējuši vai varējuši noformēt elektronisko parakstu, tāpēc viņiem šī stāvēšana rindā ir vienīgā iespēja pieteikt bērnu skolā. Kāda māmiņa, kura, lai reģistrētu bērnu Vienības pamatskolā, aizņēma rindu pl. 7.45, pastāstīja, ka rindā jau bija astoņi cilvēki, savukārt aiz viņas sastājās vēl aptuveni četrdesmit cilvēki. Viņas bērnu reģistrēja tikai pl. 8.30. Vecāki, kuri iesniedz dokumentu tikai klātienē, šo rīcību pamato arī ar to, ka skola, kurā viņi pieteikuši savu bērnu, nav tik populāra, un viņu pirmklasnieks katrā ziņā tiks uzņemts. Turklāt dažus vēl joprojām biedē elektroniskā paraksta noformēšana.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.