„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 11. maijs
Sestdiena
Karmena, Manfreds, Milda
+0.9 °C
skaidrs laiks

Pašvaldības uzņēmumos paaugstinās darba algas

Šogad Daugavpilī pašvaldības uzņēmumos strādājošajiem tiks paaugstinātas darba algas, sākot no 30 – 40 eiro līdz 50 – 70 eiro atkarībā no veicamajiem darbiem. Savukārt „politiskie blatņiki” nestrādāšot, Daugavpils domes preses konferencē norādīja pašvaldības vadītājs Andrejs Elksniņš.

No darba AS „Daugavpils satiksme” atbrīvotā, nu jau bijušā valdes locekļa Sergeja Blagoveščenska darba algai paredzētie līdzekļi ir tikuši sadalīti un izmantoti darba apmaksas paaugstināšanai vairākiem citiem uzņēmuma darbiniekiem, stāstīja A. Elksniņš.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis norādīja, ka darba algu Daugavpils pašvaldības uzņēmumos tiek plānots paaugstināt jau otru gadu pēc kārtas. Darba algas paaugstināšana ir paredzēta budžetā. Par algas pielikumu būs jābalso deputātiem.

Domes Pilsētas saimniecības komitejas priekšsēdētājs Valērijs Kononovs piebilda, ka pirms kāda laika domē tika saņemts SIA „Daugavpils ūdens” budžeta projekts. Tā kā abi no piedāvātajiem variantiem paredzēja, ka uzņēmums gadu noslēdz ar zaudējumiem, jautājums par algu celšanu šajā uzņēmumā tikšot skatīts īpaši uzmanīgi.

Pirmais variants paredzēja, ka šī gada otrajā pusē uzņēmums paaugstinās maksu par kanalizāciju par 6--8% un gadu noslēgs ar 260 000 eiro zaudējumiem, otrs -- tarifu nepaaugstina un gadu noslēdz ar 400 000 eiro zaudējumiem. Šajā sakarā uzņēmuma vadītājam tika lūgts sniegt paskaidrojumus, kādēļ pirmo reizi beidzamajos gados uzņēmums pēkšņi ir sācis strādāt ar zaudējumiem.

Savukārt A. Elksniņš norādīja, ka otrdien, 29. janvārī, notikušajā SIA „Daugavpils ūdens” akcionāru sanāksmē tās budžets ticis apstiprināts bez zaudējumiem. Turklāt neviens darbinieks, kas reāli veic darbu, nav ticis atlaists, bet daži „politiskie blatņiki” šajā uzņēmumā vairs nestrādās. Tas attiecoties arī uz S. Blagoveščenski, uzsvēra A. Elksniņš.