„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Tehnikuma audzēkņi iemūžinājuši ziemas burvību

Daugavpils Būvniecības tehnikumā (DBT) atklāta fotoizstāde „Ziema”, kurā aplūkojamas 30 lielformāta fotogrāfijas. To autori ir 15 mācību iestādes izglītojamie un skolotāji, tai skaitā pārstāvji no izglītības programmu īstenošanas vietas ”Dagda”.

Fotogrāfijās ir aplūkojamas visdažādākās ziemas ainavas -- aizsalusi Daugava, saullēkti, saulrieti, nosarmojuši krūmi, lāstekas, apsniguši koki un mājas, aizputināti ceļi. Autoriem savās fotogrāfijās ir izdevies iemūžināt arī dažādus dzīvniekus ziemā -- suņus, kaķus, zosi un pat briedi un stirnu. Fotogrāfijās ir redzami arī cilvēki darbībā, neparastas dabas parādības un dīvaini sala radīti zīmējumi.

Jāatzīmē, ka izstādē aplūkojamās fotogrāfijas ir vien neliela daļa no konkursam iesūtītajiem darbiem. Kopumā 29 autori konkursam iesniedza vairāk nekā 130 fotogrāfijas un vērtēšanas komisijai bija visai sarežģīti atlasīt darbus izstādei, jo augstvērtīgu darbu bija daudz.

Norādot, ka fotogrāfija ir viens no ērtākajiem veidiem, kā iemūžināt dabas krāšņumu un mirkļa burvību, gandarījumu par izglītojamo un skolotāju veikumu pauda DBT direktore Ināra Ostrovska.