„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Rotko centrā apvienojas Austrumi un Rietumi

Marka Rotko centrā notika pirmās 2019. gada izstāžu sezonas atklāšana. Tās rīkotāji uzskata, seši jauni mākslas projekti aktualizē patiesības, uzdevuma un iekšējās viendabības klātbūtni mākslā. Šoreiz pārsteidz arī plašā mākslinieku ģeogrāfija – sākot no Francijas līdz pat Ķīnai.

Visaustrumnieciskākais mākslinieks ir Vongs Šedžuns piedāvā skatītāju uzmanībai savus skulptūru izstādi „Iekšējā viendabība”. Vonga Šedžuna daiļradē dominē skulpturālais portrets -- tradicionāla vai pat klasiska mākslinieciskās izteiksmes forma. Ķīnas tēlnieka darbi izstaro mieru.

Izstādē „Skaistums ir patiesība, patiesība ir skaistums” apvienojušies piecpadsmit dažādu valstu mākslinieki, kuri savus darbus demonstrē „Pashmin Art Gallery” Vācijā, ar kuru Rotko centram jau izveidojusies veiksmīga sadarbība. Neiedziļinoties ļoti sarežģītās teorijās par patiesību un skaistumu, šajā izstādē mākslinieki cenšas parādīt patiesības dažādās sejas. Daži mākslas darbi pilda skatītāju ar kaisli un skaistumu, savukārt citi mākslinieciskā formā ataino 20. gadsimta šausmas.

Vairāk lasiet 8. februāra numurā.