„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Daugavpils svētkos varētu atgriezties aviācijas šovs

Šogad Daugavpilī pilsētas svētku programmā atkal varētu atgriezties aviācijas šovs -- lidmašīnu gaisa izrāde un izpletņlēcēju sacensības uz piezemēšanās precizitāti. Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska atklāja, ka patlaban notiek dialogs ar aviācijas sporta pārstāvjiem.

5. februārī Daugavpils domē notika pirmā darba grupas sanāksme par pilsētas svētku organizēšanu, kas šogad norisināsies no 7. līdz 9. jūnijam. Sanāksmē tika pārrunātas idejas svētku organizācijai. Lai sagatavotu detalizētu pasākumu programmu, priekšā vēl ir pamatīgs darbs.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad netiek plānotas atsevišķas svinības pilsētas mikrorajonos, toties joprojām ir plānotas sporta aktivitātes. Tiek izskatīta arī ideja par to, lai darba dienās pirms svinīgas nedēļas nogales Daugavpils baznīcās notiktu mūzikas koncerti.

Plānots ir nedaudz mainīt svētku gājiena norises laiku – tas notiks pl.14.00, bet krāšņa uguņošana iecerēta kā ierasts -- pl. 23.00. Plānots, ka pirmā svētku diena, 7. jūnijs, būs veltīta radošajai enerģijai un noslēgsies ar Mākslas nakti Daugavpils cietoksnī. Piektdien plānots arī latviešu estrādes vakars un teātra pirmizrāde.

Sestdien ir ieplānoti pilsētas svētku galvenie notikumi, tai skaitā kādas latviešu grupas un viesu, visdrīzāk, kādas Krievijas grupas uzstāšanās. Kamēr nav noslēgti līgumi, grupu nosaukumi netiek atklāti. Savukārt svētdien ir plānotas dažādas sporta sacensības un paraugdemonstrējumi. Svētku noslēgumā Vienības laukumā paredzēta teatralizēta deju izrāde.