„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Sāks izstrādāt „Pilsētnieka karti”

Daugavpils pašvaldības 2019. gada budžetā iekļauts punkts par „Pilsētnieka kartes” ieviešanu. Tai jāvienkāršo vairāku pašvaldības sniegto pakalpojumu izmantošana (braukšana sabiedriskajā transportā, skolēnu ēdināšana u.c.).

Šis sistēmas testēšanai no budžeta līdzekļiem paredzēti 150 000 eiro. Taču kartes ieviešanas pilnās izmaksas ievērojami pārsniedz šo summu, tāpēc šogad šis serviss diezin vai būs pieejams.

Strīdi par „Pilsētnieka kartes” ieviešanas lietderīgumu Daugavpilī ilgst jau kopš 2017. gada pašvaldību vēlēšanām. Neskatoties uz to, ka šī ideja guvusi nosacītu atbalstu, pagājušajā gadā tās īstenošana tā arī netika uzsākta. Vēl agrāk speciāla darba grupa devās vizītē uz Rīgu, Jelgavu un Rēzekni, kur pētīja šīs sistēmas priekšrocības. Izrādījās, tā attiecināma ne tikai uz pašvaldības, bet arī privāto komersantu pakalpojumiem. Taču pašlaik vēl nav pat aptuvena daugavpiliešiem paredzēto atvieglojumu saraksta. Jāatzīmē, ka deputāti uzsver „Pilsētnieka kartes” svarīgumu atlaižu saņemšanai aptiekās.

Finansējums, kurš tiks iztērēts ar „Pilsētnieka karti” saistītu dažādu tehnisku uzdevumu risināšanai, jāapstiprina pilsētas budžeta pieņemšanas ietvaros, kura ir paredzēta kārtējā domes sēdē.