„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Smilšu terapija nomierina un iedrošina

Svaigi izremontētā Preiļu ģimenes atbalsta centra „Puķuzirnis” telpās kopš pagājušā gada nogales var viesoties, lai darītu ko Latvijas ziemas apstākļiem neierastu – rotaļātos smiltīs. Tā gan nav bezmērķīga spēlēšanās, -- īpašā iekārtā, kurā kvarca smiltis tiek uzsildītas līdz ķermeņa temperatūrai, bērni uzturas tikai speciālista uzraudzībā, un tas tiek darīts, lai sasniegtu konkrētu rezultātu – stiprinātu psiholoģisko un fizisko veselību, veicinot emocionālo pašregulāciju.  

Interesanti, ka silto smilšu iekārta ir izgudrota Latvijā, ideja patentēta, un tās pēc pasūtījuma izgatavo SIA „Dabas vēstniecība”. Preiļos uzstādītā iekārta gan ir pirmā iespēja silto smilšu terapijas kursu iziet Latgalē. Piemēram, Justīne atbraukusi no Līvāniem. „Pēc nodarbības atpakaļceļā uz mājām viņa guļ,” stāsta meitenes vecmamma Marija. Lai gan aiz muguras tikai pāris nodarbības, pozitīvas izmaiņas Justīnes uzvedībā jau novērojamas – meitenei vieglāk koncentrēties, viņa vairāk ieklausās citos, ir daudz rāmāka un paklausīgāka.

Visu rakstu lasiet 22. februāra numurā.