„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Skice ir pamatu pamats

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā Saules skola atklāta Leonīda Bauļina zīmējumu skiču izstāde „Mirkļi”. Darbi ir tapuši mākslinieka dzīves laikā, sākot no jaunības gadiem, un ir veidoti dažādās tehnikās -- ar ogli, zīmuli, pildspalvu, krāsainiem pasteļiem.

Izstādes vietas izvēle nav nejauša, jo deviņdesmito gadu sākumā Leonīds Bauļins bija viens no Saules skolas atjaunošanas entuziastiem. Skolas direktore Inguna Kokina atzīmēja, ka L. Bauļina radošā darbība un idejas ne tikai iedvesmoja laikā, kad viņš šeit strādāja, bet arī tagad dāvā siltumu un rada īpašu gaisotni. „Viņam bija nopietna pieeja it visam, un strādājot par pasniedzēju, pavisam jauniem audzēkņiem mācīja diezgan sarežģītas lietas, piemēram, otrā kursa studentiem viņš jau mācīja scenogrāfijas pamatus,” saka I. Kokina. Saules skolas direktore uzsvēra, ka L. Bauļins centās nodot visu savu pieredzi jaunajai paaudzei, iemācīt visu to, ko zina un prot pats.

Visu rakstu lasiet 1. marta numurā.