„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Baltkrievu namā tiks demonstrēta diegu burvība RU

6.martā plkst. 17.30 Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) tiks atklāta Nadeždas Svirkovičas radošā darbnīca ar nosaukumu “Diegu brīnumainā pasaule -2”, kuras laikā tiks demonstrēti dažādi tamborēti izstrādājumi.       

Nadežda Svirkoviča ir dzimusi Baltkrievijā. Neskatoties uz to, ka no 4 gadu vecuma  dzīvo Latvijā un ir Latvijas pilsone, viņa, gan bērnībā, gan arī tagad, bieži viesojas dzimtajā Grodņā, kur iedvesmojas no tur sastopamajām tradīcijām un paradumiem, kultūras un labajām cilvēku īpatnībām, kas ir tik raksturīgas baltkrieviem: labsirdība, strādīgums, pieticīgums un viesmīlība.

Nadežda – ļoti aizraujoša personība: ceļo, audzina mazbērnus, dzied Baltkrievu kultūras centra baltkrievu tautas dziesmu ansamblī “Kupaļinka”, aktīvi piedalās kultūrizglītības biedrības “Uzdim” pasākumos un, protams, nodarbojas ar savu iecienītāko vaļasprieku – rokdarbiem. Viņas radošā bagāžā - krustdūrienā izšūtas gleznas, tamborētas ažūra salvetes, apģērbs, dažāda izmēra lelles, sākot ar mazo balodi, līdz lielā auguma adītam baltkrievu vectēvam Kazimiram. Šī būs jau otrā meistares personālizstāde BKC.

Šo visu, kā arī skaisto apģērbu, cepuru un somiņu modeļu defilē, spilgtos roku darba pušķus, daudzveidīgus muzikālos priekšnesumus un ļoti interesantu “pārsteigumu” no meistares, Jūs varēsiet ieraudzīt un dzirdēt, ja apmeklēsiet N.Svirkovičas radošo darbnīcu. Laipni lūgti!

Izstāde “Diegu brīnumainā pasaule-2” būs apskatāma BKC (Alejas iela 68-1A, Daugavpils) no 2019.gada 6.marta līdz 31.martam. Ieeja bezmaksas.