„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Autobuss uz vasarnīcām Krāslavā nebrauks

Avīzes „Latgales Laiks” redakcijā vērsās Krāslavas iedzīvotāja Regīna Fridmane un lūdza noskaidrot, vai Krāslavā ir iespējams organizēt sabiedrisko transportu, ar kuru varētu nokļūt vasarnīcu ciematos, kuri atrodas pilsētas tuvumā.

Visvairāk Regīnai rūp transporta loģistika uz vasarnīcu ciematu „Ezerdārzs”, kur atrodas viņas nekustamais īpašums. Jau vairākus gadus R. Fridmane vāc iedzīvotāju parakstus un vēršas visās iespējamās instancēs. Viņa vairākkārt rakstījusi iesniegumu Krāslavas novada domei, kā arī ir tikusies ar domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku. Regīna stāsta, ka atbilde uz iesniegumu vienmēr ir negatīva, bet daži pat tiek ignorēti. Arī tikšanās ar priekšsēdētāju šajā jautājumā nav viesusi nekādu skaidrību, viņa saka. Viena no pēdējām R. Fridmanes iniciatīvām bija izveidot pilsētnieku grupu, kuriem nepieciešams šis transports. Viņa stāsta, ka šāds transports nepieciešams galvenokārt neaizsargātākajai iedzīvotāju daļai – pensionāriem un invalīdiem, kuriem pavasarī un vasarā ir grūti nokļūt vasarnīcā.

Vēl viens Regīnas priekšlikums – ja nav iespējams organizēt sabiedrisko transportu uz ciematam „Ezerdārzs”, ieviest izmaiņas jau esošajos maršrutos. Piemēram, Daugavpils autobusu parka autobuss, kas kursē no Krāslavas un Dagdu, pa ceļam varētu iebraukt minētajā vasarnīcu ciematā. R. Fridmane ar šo priekšlikumu vairākkārt vērsusies Autotransporta direkcijas (ATD) Rīgas nodaļā, taču ik reizi saņēmusi negatīvu atbildi, viņa saka.

Visu rakstu lasiet 15. marta numurā.