„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+14.4 °C
daļēji mākoņains

„Latgales Laika” publikācijas – labāko pulkā RU

29. martā Latvijas Žurnālistu asociācija paziņoja „Izcilības balvas 2018” laureātus.

Kategorijā „Reģioni” balvai bija nominēts arī avīzes „Latgales Laiks” reportieres Jeļenas Čursinas raksts „Dievs dāvāja otru dzīvību” par Krāslavas iedzīvotāju Ludmilu Vorošilovu, kura pirms piecdesmit gadiem izdzīvoja lidmašīnas Rīga—Liepāja aviokatastrofā. Balvas tika pasniegtas kategorijā „Ziņa/reportāža”, „Apraksts”, „Pētniecība/analītika”, „Labākais darbs reģionālajos medijos” un „Kultūras žurnālistika”.

Kategorijā „Pētniecība/analītika” balvu saņēma „Latvijas avīzes” pārstāve Māra Libeka, kategorijā „Ziņa/reportāža” par labāko atzīts Māra Dinģeļa materiāls, žurnāls „Ir”, par labāko „Aprakstu” apbalvoti TV3 korespondenti Edijs Bošs un Juris Kursietis, kategorijā „Kultūras žurnālistika” uzvarēja LTV un LSM kopprojekts (autori Sandijs Semjonovs un Linda Olte). Par labāko materiālu kategorijā „Labākais darbs reģionālajos medijos” atzīts avīzes „Zemgales Ziņas” žurnālista Gaita Grūtupa raksts.

Žūrija pasniedza ar specbalvu LTV raidījumam “Aizliegtais paņēmiens” par pirmsvēlēšanu laika izlaušanās spēli “Latvija”. Savukārt šī raidījuma redaktors Guntis Bojārs saņēma „Stockholm School of Economics in Riga” balvu nominācijā “Gada redaktors”.

Godinot LU Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes piemiņu, tiks pasniegta viņas vārdā nosauktā balva par izcilu ieguldījumu žurnālistikā -- šogad to saņēma ilggadējā politikas ziņu žurnāliste Ināra Egle. 

Kategorijā „Labākais darbs reģionālajos medijos” bija nominēta arī avīze „Ziemeļlatvija”, „Auseklis” un „Vaduguns”.