„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Pa Daugavpili – ar skrejriteni RU

Pirms jaunās tūrisma sezonas Daugavpilī ir iespēja paņemt nomā elektriskos skrejriteņus. Šo ideju par saviem līdzekļiem īstenojis vietējais jaunais uzņēmējs Maksims Čumaks.

Tāpat kā jebkura cita laba ideja, doma par elektrisko skrejriteņu nomas organizēšanu Daugavpilī Maksimam radās spontāni. Reiz, pastaigājoties Stropu mežā, viņš ievēroja, ka tur ir ierīkoti labi celiņi, ka kuriem tā vien gribas pavizināties ar kaut ko neparastu. Maksims atcerējās, kā pagājušajā vasarā Jūrmalā bija paņēmis nomā elektrisko skrejriteni un cik lieliska bija sajūta, Jomas ielā „šaudoties” ar skrejriteni starp tūristiem.

Daugavpilī neko tamlīdzīgu viņš neatrada, tāpēc nolēma pats šeit atvērt elektrisko skrejriteņu nomas punktu. „Jāievieš tas, kā pilsētā nav, to, kas var būt jauns un interesants,” saka jaunais uzņēmējs. Apjautis, ka reāli vēlas īstenot savu projektu, viņš uzreiz „nogrieza” visus atkāpšanās ceļus, -- ziņu par skrejriteņu nomu Maksims publicēja sociālajos tīklos jau tad, kad, izņemot ideju, nekā cita vēl nebija. Un solījums  bija jāpilda. Kopš brīža, kad radās ideja, līdz tās realizācijai pagāja pusotrs mēnesis. Šajā laikā Maksims izpētīja skrejriteņu tirgu un dažus iegādājās. Turklāt šajā laikā bija jāizlemj, kur atradīsies nomas punkts. Maksims nolēma, ka nepieciešama vieta, kur elektriskie skrejriteņi būs pieejami visu diennakti, punktam jāatrodas pilsētas centrā, kur tas būs maksimāli pieejams gan tūristiem, gan pilsētniekiem. Rezultātā viņš izvēlējās viesnīcu „Park Hotel Latgola”, ar kuru izveidojās veiksmīga sadarbība.

Maksims lieliski apzinās, ka tas ir sezonāls bizness, un, iespējams, lielu peļņu nenesīs. Taču viņam tas nav pats galvenais. Maksims vēlas ienest pilsētas dzīvē kaut ko jaunu, vēl jo vairāk tāpēc, ka tas ir mūsdienīgs un neparasts pārvietošanās veids. Jaunais uzņēmējs uzskata, ka tūristiem elektriskie skrejriteņi ir ērts veids, kā no pilsētas centra nokļūt, piemēram, cietoksnī, kā arī citos populārākajos objektos. Savukārt pilsētas iedzīvotāji, šādi pārvietojoties pa Daugavpili, atklās to no jauna. Nekādas īpašas prasmes braukšanai ar elektrisko skrejriteni nav nepieciešamas: „ Nostājies, iestum  un – uz priekšu!”

Visu rakstu lasiet 2. aprīļa numurā.