„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Iereibis autovadītājs mēģina piekukuļot policijas darbiniekus

Aizvadītās nedēļas beigās VP Rēzeknes iecirkņa policisti, patrulējot Ozolmuižas pagastā, pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar manāmi lielāku ātrumu, nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica nepieciešamo pārbaudi, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Tika konstatēts, ka BMW vadītājs, 1967. gadā dzimis vīrietis, vadīja automašīnu bez autovadītāja tiesībām. Turklāt, veicot dokumentu pārbaudi, likumsargi  autovadītāja izelpā sajuta alkohola smaku, tāpēc vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu. Izrādījās, ka viņš atrodas 0,36 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Lai izvairītos no atbildības par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām, 1967. gadā dzimis vīrietis policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli 50 eiro apmērā. Par notikušo pret viņu ir uzsākts kriminālprocess. Pašlaik vīrietim draud kriminālatbildība gan par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām, gan arī par kukuļdošanu.

Policija atgādina, ka kukuļdošana saskaņā ar KL ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods -- brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbi vai naudas sods.