„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Latviju festivālā „Slavjanskij bazar” pārstāvēs Lidija Breska

Rīgā notika starptautiskā estrādes dziesmu izpildītāju festivāla „Vitebsk 2019” Eiropas fināls. Tā uzvarētāji iegūst tiesības pārstāvēt savu valsti mūzikas festivālā „Slavjanskij bazar” Vitebskā. No Latvijas šovasar uz Baltkrieviju brauks populārā dziedātāja no Daugavpils Lidija Breska.

Lidija iekļuva finālistu pulkā, turklāt šogad bija nevis trīs, bet astoņi fināla dalībnieki. Jāatzīmē, ka kopumā no Latvijas dalībai konkursā tika atsūtīts vairāk nekā simts pieteikumu. Lidija jau ir liela konkursu pieredze, pirms pāris gadiem viņa jau ir piedalījusies arī Vitebskas festivālā, kurā saņēma žūrijas simpātiju balvu. L. Breska uzskata, ka tas ir visaugstākā starptautiskā līmeņa konkurss.

Pašlaik dziedātāja, slavenās operdziedātājas Ilonas Bageles audzēkne apgūst repertuāru, ar kuru plāno iekarot festivāla „Vitebsk 2019” skatītāju un žūrijas sirdis. Saskaņā ar konkursa noteikumiem, jāizpilda divas dziesmas, pirmā – vienā no slāvu valodām, otra dziesma var būt jebkurš pasaulslavens hīts. Jāpiebilst, ka Vitebskā skanēs tā pati ārzemju dziesma, ko Lidija izpildīja Rīgā – kaislīga kompozīcija spāņu valodā „Me voy”. Dziesmu krievu valodā konkursa rīkotāji ieteica nomainīt, un, visdrīzāk, festivālā „Slavjanskij bazar” Lidijas izpildījumā skanēs kāda no Raimonda Paula dziesmām.