„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Viesnīca četrkājainajam mīlulim RU

Pagājušā gada rudenī Rēzeknē tika atklāta un veiksmīgi darbojas viesnīca mājas mīluļiem. Par to, kā radās ideja un ar kādām grūtībām nācās saskarties, to īstenojot, kā arī šī viesnīcu biznesa īpatnībām un niansēm „Latgales Laikam” pastāstīja Iveta Ankipāne.

Ar problēmu „atstāt dzīvnieku uz dažām dienām” Iveta saskārās, strādājot Rēzeknes dzīvnieku patversmē. „Cilvēki pastāvīgi nāca un jautāja, vai nevarētu uz kādu laiku – nedēļu vai divām – atstāt savu mīluli patversmē,” viņa stāsta. Taču patversmes nevar sniegt šādu pakalpojumu, tāpēc dzīvnieku saimniekiem nākas risināt sava mīluļa izmitināšanas problēmu citādi. Iveta atceras piemēru no savas dzīves, kad, lai atvaļinājumā aizbrauktu uz ārzemēm, savus suņus nācās vest uz dzīvnieku viesnīcu Rīgā. „Es nolēmu – ja dzīvnieku pagaidu naktsmītne un izmitināšana ir tik pieprasīta, tad tā ir jāorganizē,” saka I. Ankipāne. Un nu jau vairākus mēnešus Rēzeknes, novada un visa Latgales reģiona iedzīvotāji var izmantot dzīvnieku viesnīcas pakalpojumus. Pašlaik tuvākā šāda veida viesnīca ir tikai Jēkabpilī, taču tā domāta tikai suņiem. Savukārt „Ezī” var viesoties gan suņi, gan kaķi. Citi dzīvnieki šajā viesnīcā pagaidām nav tikuši izmitināti, taču, ja ir nepieciešamība, tas ir iespējams, -- atļauja ir.

„Atstāj gan uz vienu dienu, gan uz pāris nedēļām,” saka Iveta. Visbiežāk viesnīca ir nepieciešama tad, ja cilvēki dodas komandējumā vai ceļojumā, taču ir arī citi gadījumi. Piemēram, laikā, kad tapa šī reportāža, „Ezī” viesojās kaķene Liza, kuras saimnieki remontē mājokli. „Viņiem bija negatīva pieredze – pirms vairākiem gadiem remonta laikā aizgāja bojā kaķene, kura iekrita krāsā,” stāsta viesnīcas saimniece, „tāpēc, nekas tamlīdzīgs vairs neatkārtotos, viņi izmitināja savu mīluli pie mums.”

Visu rakstu  lasiet 9. aprīļa numurā.