„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Novērtēts Lielbornes muižas atjaunotāju projekts

No 30 vietējo iniciatīvu projektiem konkursā „Dižprojekts 2018” trešo vietu iedzīvotāju balsojumā ieguva biedrības „Daugavpils un Ilūkstes novada partnerība “Kaimiņi”” virzītais Lielbornes muižas īpašnieku SIA „Education centre Durbe” projekts, kura ietvaros muižas kompleksā atjaunotas pastaigu takas, aka, ierīkots bērnu laukums, soliņi un galdiņi atpūtai, kā arī apgaismojums.

„Dižprojekta” organizatore, biedrība „Latvijas Lauku forums”, šogad, astotajā konkursa rīkošanas reizē, labākos noteica, uzdodot vērtēt gan žūrijai, gan iedzīvotājiem. Lielāko atzinību saņēma SIA „Rezidence” realizētais projekts „Ekskluzīva restorāna „Vakars uz ezera” izveide Kāla ezerā”. Savukārt Latgales partnerības konkursā vēl pārstāvēja silto smilšu iekārtas ieviesēji Preiļos, Indras pagasta „Laimes muzeja” veidotāji u.c.

Projekta „Vēsturiskā Lielbornes muižas parka atjaunošana, labiekārtošana un aprīkošana daudzpusīgai brīvā laika pavadīšanai” iesniedzēji projekta aprakstā norādīja, ka viņu mērķis ir atjaunot vēsturiskajā parkā pastaigu takas, Bornes upes šķērsošanas vietas u.c. Veikta vēsturiskā izpēte, taču ieviesti arī mūsdienu prasībām atbilstoši vides un atpūtas elementi, tai skaitā autostāvvieta un velonovietnes. Parks atvērts no 1. maija līdz 30. septembrim no pl. 7.00 līdz 21.00 un pieejams bez maksas.