„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.0 °C
skaidrs laiks

Aleksandra Garoza ar draugiem uzlabo mazo pacientu vidi

Aleksandra Garoza strādā Ligijas Meņģišas ģimenes ārstes praksē Krāslavas slimnīcas poliklīnikā un kopā ar vīru audzina 5 gadus veco meitu Ilānu. Viņa un draugi, apvienojušies grupā „Krāsainie zīmuļi”, saņēma apvienības „Sabiedrība ar dvēseli” balvu par slimnīcas pirmā stāva gaiteņa interaktīvajām pārvērtībām.

Ideja par gaiteni kā mācīšanās un rotaļu vietu Aleksandrai radās 2017. gadā, kad viņa, būdama aģentūras „DU Daugavpils medicīnas koledža” studente, bija praksē Krāslavā.

„Redzēju, kā bērni, gaidot pieņemšanu pie daktera, staigā gaitenī no vienas vietas uz otru. Iedomājos -- ja es strādāšu Krāslavā, noteikti kaut ko izdomāšu,” Aleksandra stāsta, ka viņai patiešām paveicies atrast darbu Ligijas Meņģišas praksē. Kopā ar draugiem izdomāja ideju, uzrakstīja un īstenoja projektu „Gaidīšanas laiks rindā pie ģimenes ārsta ar prieku, radošumu, attīstību un interesi”.

Dažas idejas, piemēram, sienu moduļi, ir noskatīti Daugavpils bērnu veselības centrā, dažas ir pašu izdomātas. Gandrīz visiem kopas „Krāsainie zīmuļi” dalībniekiem ir bērni, tāpēc viņi zina, ko bērniem patīk darīt. Saņemot Krāslavas novada pašvaldības konkursa „Iedzīvotāji uzlabo savu vidi” finansējumu, projekta vadītājas Aleksandra Garoza un Svetlana Pitrāne kopā ar Jura Juškeviča un L. Menģišas ģimenes ārstu prakšu darbiniekiem un bērnu -- pacientu vecākiem ķērās pie darba. Nokrāsoja sienas, iegādājās moduļus (vilcienu--tāfeli u.c.) un pieskrūvēja tos pie sienas. Turpat uzlika jaunus krāsainus galdus, krēslus un rotaļlietas, paši izveidoja sienu zīmējumus.

Visu rakstu lasiet 16. aprīļa numurā.