„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Iegādāties kapavietu dzīves laikā nevarēs

Saskaņā ar izmaiņām likumdošanā, turpmāk cilvēki dzīves laikā vairs nevarēs iegādāties sev kapos kapavietu, „Latgales Laikam” pastāstīja SIA „Labiekārtošana D” rituālo pakalpojumu iecirkņa vadītājs Aleksandrs Leibus.

Daugavpilī arī iepriekš nebija jāmaksā par kapavietu mirušiem cilvēkiem. Izņēmums bija vien tad, ja cilvēks vēl savas dzīves laikā vēlējās iegādāties sev atdusas vietu. Šo iespēju Daugavpilī ik gadu izmantoja vairāk nekā 100 cilvēki, lielākoties pensionāri. “Cilvēki joprojām nāk un interesējas par kapavietas iegādes iespējām, taču nākas viņiem atteikt,” stāsta A. Leibus.

Tā kā nauda, ko cilvēki iemaksāja par kapavietas iegādi, tika ieskaitīta pašvaldības kontā, kapu apsaimniekošanai nepieciešamo līdzekļu iztrūkuma nebūs, apgalvoja rituālo pakalpojumu iecirkņa vadītājs.

Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kapavietas iegāde dzīves laikā interesentiem izmaksāja 384 eiro un 20 centus. Par šo summu maksātājam kapos tika piešķirts 3x3 m zemes gabals -- vieta trim apbedījumiem.