„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Egila Levita vieslekcija Daugavpils Universitātē

Vikipēdija

23.aprīlī ar vieslekciju "Vērtības Eiropas Savienībā un Latvijā" Daugavpils Universitātē viesosies jurists un politologs Egils Levits. Lekcija sākums plkst. 10, tā notiks Daugavpils Universitātē, Vienības ielā 13, 308.auditorijā. Lekcija ir atvērta un to noklausīties aicināts ikviens interesents.

Lekcijā Egils Levits raksturos Eiropas Savienības  pamatvērtības un to, kā šīs vērtības pārklājas ar Latvijas valsts Satversmē ietvertajām un mūsu sabiedrības ikdienā atpazīstamajām vērtībām. Lekcijā tiks runāts par to, ka katras valsts pamatā ir vērtības, un ka katrai Eiropas Savienības dalībvalstij papildus kopīgajām vērtībām ir arī specifiskās nacionālās vērtības. E. Levits dalīsies arī pārdomās par Eiropas Savienības kā politiskas kopienas nākotni.

Latvijas valsts izveidošana un tālākpastāvēšana, tās ikdienas politika, pamatā balstās uz noteiktām vērtībām. Egils Levits: "Latviešu nācijas pašnoteikšanās, demokrātija, brīvība bija tās vērtības, kuru dēļ 1918.gadā tika dibināta Latvijas valsts. Tās nebija iespējams realizēt, atrodoties cariskās vai padomju Krievijas sastāvā. Tātad savas valsts dibināšanas iemesls  bija konkrētas vērtības. Līdzīgi ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā - mēs vēlējāmies būt vienā kopienā ar valstīm, kas dala līdzīgas vērtības."

Ar lekciju "Vērtības Eiropas Savienībā un Latvijā" E.Levits jau ir viesojies Vidzemes Augstskolā, Liepājas Universitātē. Šī lekcija 23.aprīlī tiks nolasīta arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā un 25.aprīlī Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā.

Egils Levits ir Eiropas Tiesas tiesnesis, pirms tam bija Latvijas pārstāvis - tiesnesis Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Viņš ir Latvijas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas koncepcijas autors, veicinājis vairāku svarīgu likumu tapšanu. Levits ir arī Satversmes preambulas jeb ievada,  daudzu zinātnisku rakstu un publikāciju autors, Š.g. februārī tika laists klajā Egila Levita rakstu krājums ar nosaukumu "Valstsgriba".

 

 

Komentāri

24.04.2019 22:15
Nja...
Universitātei tā kā tas būtu Jaunatklājums!