„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpils reģionālajā slimnīcā nomainīta vadība

Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) dalībnieku ārkārtas sapulcē veiktas izmaiņas ārstniecības iestādes vadībā, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Līdz šim slimnīcā strādāja divi valdes locekļi -- Reinis Joksts un Ilona Skrinda. Dalībnieku ārkārtas sapulcē R. Joksts paziņoja par amata atstāšanu, savukārt I. Skrinda tika atsaukta no valdes locekles amata.

Turpmāk slimnīcā būs tikai viens valdes loceklis. Uz laiku, līdz konkursa noslēgumam, šos pienākumus pildīs Grigorijs Semjonovs, kurš līdz šim desmit gadus ir strādājis par DRS galveno ekonomistu. Slimnīcas galvenā ārsta pienākumus tikmēr pildīs Aleksandrs Kušnerovs.

Turpinot optimizāciju, DRS paredzēts samazināt administratīvo aparātu. Tādējādi ik gadu plānots ietaupīt no 200 000 līdz 250 000 eiro. Ieekonomētos līdzekļus plānots novirzīt atalgojuma paaugstināšanai medicīniskajam un apkalpojošajam personālam.

Pēc domes vadības domām, iecerētā optimizācija medicīnas iestādes darbību un tajā saņemamo pakalpojumu kvalitāti nepasliktinās.