„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī aizturēts noziedzīgas grupas līderis

Valsts policijas rīcībā nonāca informācija par personu, kas, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Veicot virkni operatīvu un izmeklēšanas pasākumu, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu aizturēja 1995. gadā dzimušu vīrieti, kā arī konfiscēja aizdomīgas vielas lielā apjomā, kas, visdrīzāk, ir amfetamīns. Tika uzsākts kriminālprocess, kura izmeklēšanas gaitā Daugavpilī tika aizturēts arī noziedzīgās grupas līderis, informē Valsts policija.

28. aprīlī Daugavpils novadā policija sadarbībā ar Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonām apturēja kādu aizdomīgu transportlīdzekli. Tā apskates laikā likumsargi automašīnā atrada ap 500 gramiem baltas pulverveida vielas, kas,visdrīzāk, ir amfetamīns. Par šo faktu tika uzsākts kriminālprocess, lai noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ka arī izņemtā priekšmeta izcelsmi –  tika nozīmētas atbilstošas ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Izmeklēšanas gaitā 7. maijā tika aizturēts Daugavpils noziedzīgās grupas līderis, kāds 1969. gadā dzimis vīrietis, kurš 9. maijā tika nogādāts tiesā, lai lemtu par drošības līdzekli – apcietinājumu.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 253. panta 1. daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu,  piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.