„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Muzeju nakts Raiņa Jasmuižā

18. maijā Raiņa muzejs “Jasmuiža” aicina uz Muzeju nakts pasākumu “Jasmuižas nakts noskaņas”.

Plkst. 19.00 Aizkalnes Tautas namā “Mūzikas noskaņas”. Piedalās jaunie talanti: Arta Anšmite (saksofons), Artis Sparāns (klavieres) un Ramona Zariņa (dzejas lasījumi).

Plkst. 19.30 “Teātra noskaņas”. Gaigalavas KN amatierteātris „Bykovīši” piedāvās Aivara Bankas komēdiju „Žņaudzavas zelts”. Izrādes režisore Valentīna Deksne. Lomās: Andris Dūda, Juris Bikse, Valentīna Deksne, Skaidrīte Miščenko, Imants Spīčs, Annēlija Melne, Roberts Voits, Valdis Melnis, Juris Sjomkāns, Gunta Spīča, Maruta Suharevska, Aiga Spīča un Iveta Bikse.

Izrādes darbība notiek gleznainā apdzīvotā vietā, kur tek upīte Žņaudzaviņa. No tās cēlies arī ciemata nosaukums Žņaudzava. Tā kā tuvākajā apkaimē nav citu arhitektūras pieminekļu, pagasta iedzīvotāji lepojas ar veco, zviedru laikos celto pili, pareizāk sakot - ar pils atliekām. Daļa ēkas ir saglabājusies un vienā pils spārnā atrodas pagastmāja. Te arī sāk risināties neparasti un visai mūsdienīgi notikumi. Trakākais, ka vecajā pilī, kā runā, mītot arī spoks...

Pēc izrādes, sākot no plkst. 21.20 Raiņa muzejā Jasmuiža “Gaismas un krāsu noskaņas”, kur īpaši aicināti jaunākās paaudzes pārstāvji, lai radoši darbotos uz smilšu gaismas lampas „Reiz sensenos laikos...”.

No plkst. 21.20 līdz 24.00 “Muzeja noskaņas”. Apskatei pieejamas ekspozīcijas „Latgales keramika” un „Rainis un Jasmuiža”, kā arī vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstāde „Mans Raiņa dzejolis”, foto izstāde „Latgales zelts”, Larisas Sparānes filca gleznu un rotaļlietu izstāde „Es dāvinu jums savu pasauli”.

Ieeja pasākumos: bez maksas.