„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

VARAM interesējas par situāciju SIA “Daugavpils ūdens”

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš paudis gandarījumu par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izrādīto interesi par situāciju SIA “Daugavpils ūdens”, informē Daugavpils pašvaldība.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce pieprasīja domes priekšsēdētājam Andrejam Elksniņam līdz 26. jūnijam sniegt paskaidrojumus saistībā ar iespējamajiem pārkāpumiem Daugavpils ūdensapgādes uzņēmumā.

Problēmas SIA „Daugavpils ūdens” tikušas atklātas un atrisinātas drīz pēc viņa stāšanās Daugavpils domes priekšsēdētaja amatā, paskaidrojis A. Elksniņš.

Janvāra vidū tika atklāts, ka vairāku gadu garumā ziemas periodā „Daugavpils ūdens” nenosiltināta pieņemšanas punkta dēļ nav varējis utilizēt kanalizācijas atkritumus. Savukārt februāra sākumā tika konstatēts, ka uzņēmums veido šo kanalizācijas atkritumu mākslīgas glabātuves, izrokot pilsētas teritorijā bedres to noliešanai.

Kopīgas pārbaudes gaitā, kurā piedalījās arī Valsts vides dienesta, pašvaldības un Valsts policijas pārstāvji, tika atklātas atkritumu apglabāšanas vietas, sāktas vairākas revīzijas uzņēmumā un no pienākumu izpildes atstādināts uzņēmuma vadītājs. Vēlāk uzņēmumā tika samazināts arī ierēdņu skaits.

Aprīļa beigās domes Administratīvā komisija nolēma administratīvi sodīt pašvaldības uzņēmumu, uzliekot tam 2500 eiro naudas sodu, kuru uzņēmums samaksāja maija beigās.

A. Elksniņš atzīst, ka ministra Jura Pūces interese par notiekošo uzņēmumā „Daugavpils ūdens” ir pamatota, taču tā būtu jāvērš pret bijušo pašvaldības vadību.