„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Pirmais jaunais tramvajs sāk ceļu uz Daugavpili

Tveras vagonbūves rūpnīcas Sanktpēterburgas ražošanas cehā Krievijā izgatavots pirmais jaunais tramvajs Daugavpilij, un šonedēļ tas sāks ceļu uz mūsu pilsētu, Daugavpils domes preses konferencē žurnālistus informēja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Lai izvairītos no dažādiem pārpratumiem un izslēgtu risku zaudēt Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu nākotnē, pašvaldībā tika pārbaudīta visa darījuma dokumentācija. Pēc atzinumu saņemšanas no Aizsardzības ministrijas, Drošības policijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darījumam tika dota „zaļā gaisma”.

Tramvaja vagonus AS “Daugavpils satiksme” piegādās UAB “Railvec”. Tramvaju iegādes kopējās izmaksas ir 4 093 600 eiro. Jaunu tramvaju iegāde samazinās gan ritošā sastāva ekspluatācijas izmaksas, gan arī elektroenerģijas patēriņu.

Jauno tramvaja vagonu iegāde un tramvaju līnijas jaunā atzara būvniecība notiek Kohēzijas fonda projektā „Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā”.