„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Daugavpilī „ieripoja” dzelzceļa simtgades parāde

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī atzīmēt savu simtgadi aicināja valsts akciju sabiedrība „Latvijas dzelzceļš”. Minēto pilsētu dzelzceļa stacijas uz dienu kļuva par muzeju, tur interesenti varēja apskatīt dzelzceļa ritošo sastāvu, mašīnas, kas ikdienā pārvadā kravas, pasažierus, veic mērījumus, kā arī remontē vai būvē sliežu ceļus.

Daugavpilī, tāpat kā Rīgā un Jelgavā, varēja apskatīt dažāda tipa lokomotīves, kas gan pārvadā kravas no vienas Latvijas vietas uz citu, gan veic manevrus šķirošanas stacijās, kā arī dažādas ceļu būves mašīnas, ar kurām tiek labotas sliedes vai būvēti jauni sliežu ceļi. Tāpat varēja uzzināt, ar kādu vilcienu no Rīgas var aizbraukt uz Maskavu vai Sanktpēterburgu.

Izstāde veidota par godu „Latvijas dzelzceļa” simtgadei -- uzņēmums dibināts 1919. gada 5. augustā. Šo tehniku interesenti reiz jau varēja aplūkot 2016. gadā, kad izstāde bija organizēta trīs dienu garumā Rīgā, Krustpilī un Daugavpilī, atzīmējot Rīgas--Daugavpils līnijas 155 gadus. Šoreiz izstāde papildināta ar ceļa būves mašīnām, arī tādām, ko nu jau uzskata par dzelzceļa ritošā sastāva vēsturi. „Pārsvarā šīs gan ir reāli darbojošās mašīnas, ko ikdienā var redzēt uz sliežu ceļiem. Un cilvēki, kas izstādē ir gidu lomā, ir „Latvijas dzelzceļa” darbinieki, kas ikdienā strādā ar šīm mašīnām, tāpēc ir viskompetentākie, lai par tām pastāstītu,” skaidro VAS „Latvijas dzelzceļš” pārstāvis Kaspars Magurs.

Visu rakstu lasiet 9. augusta numurā.