„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Nākamnedēļ DRS varētu atsākties plānveida operācijas

Daugavpils reģionālajai slimnīcai (DRS) ir uzdots rast risinājumu anesteziologu trūkumam, ir veiktas pārrunas ar vairākiem anesteziologiem un, iespējams, jau no nākamās nedēļas, nevis no 1. septembra, kā bija plānots iepriekš, slimnīcā tiks atjaunota plānveida operāciju veikšana, Daugavpils domes preses konferencē pieļāva domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pašvaldības vadītājs un viņa vietnieki tiekas ar jauniem ārstiem gan Daugavpilī, gan Rīgā, kuri varētu pārcelties uz dzīvi Daugavpilī un šeit sākt savu karjeru, uzņemoties DRS gan ārstu, gan atsevišķi nodaļu vadītāju pienākumus, un nodrošināt iedzīvotājiem ātru un efektīvu gan neatliekamo, gan arī plānveida medicīnisko palīdzību.

Veselības ministrijas atbildīgās amatpersonas ir atzinušas, ka finansējums veselības aizsardzībai ir nepietiekams un nākamgad tas ir jāpalielina. Aprēķini ir iesniegti, un daudz kas būs atkarīgs no tā, kā par šiem ierosinājumiem, apstiprinot valsts nākamā gada budžetu, lems deputāti.

A. Elksniņš pauda pārliecību, ka reģionālajām slimnīcām būtu jāpāriet valsts īpašumā. Tas nodrošinātu atbilstoša finansējuma piešķiršanu tām, kā arī nepieciešamo kontroli pār līdzekļu izlietojumu, ko piešķir ministrija. Tādējādi tiktu izslēgta arī pašvaldību ietekme uz sfēru, kas atrodas Veselības ministrijas pārziņā.

Kā vēl vienu svarīgu aspektu A. Elksniņš minēja darba tirgus atvēršanu, norādot, ka šeit varētu sākt praktizēt atsevišķi ārsti, kuri, varbūt, pilnībā arī nepārvalda valsts valodu, jo pacientam ir svarīgi saņemt pakalpojumu, savukārt, piemēram, anesteziologam vai reanimatologam nepieciešamība pēc valsts valodas zināšanām augstākajā līmenī nav īpaši izteikta.

Visu rakstu lasiet 16. augusta numurā.