„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Veiksmīga starta pamatā – biznesa plāns

Autores foto

Daugavpilī jau aptuveni piecus gadus strādā radošā darbnīca „ViarCanvas”, kur uz audekla izgatavo portretus, moduļu gleznas un citus izstrādājumus. Uzņēmumu nodibināja un veiksmīgi to vada jaunais uzņēmējs Vladislavs Rodionovs.

Vladislavs jau skolā izlēma, ka nākotnē viņš strādās tikai sev, nodarbosies ar kādu uzņēmējdarbību, nevis strādās „onkuļa” labā. Turklāt viņu vienmēr ir interesējis radošs darbs un viss, kas kaut kādā ziņā ir saistīts ar mākslu.

Lai saprastu, kā to visu apvienot un ko darīt tālāk, Vladislavs pēc skolas absolvēšanas gadu atvēlēja pārdomām, pat nekur neiestājās. Šajā laikā viņš saprata, ka radošu darbu un savu biznesu var apvienot, veidojot kanvas gleznas. Pēc tam izvēlējās augstskolu un sāka studēt uzņēmējdarbību. Mācību laikā pakāpeniski izstrādāja savu ideju, tāpēc, beidzot studijas, tā jau bija pilnībā noformulēta, un Vladislavs nekavējoties uzsāka tās īstenošanu. „Protams, arī tad, kad jau bija nopirktas iekārtas un iesākta ražošana, atkal nācās daudz mācīties,” stāsta Vladislavs, „visu darījām paši, atbildes uz dažādiem jautājumiem atradām mēģinājumu un kļūdu ceļā.” Paša izveidoto biznesu uzņēmējs „ietērpa” interesantā nosaukumā – viņa iniciāļus lasot angliski, „V” un „R” skan kā „Viar”, plus darbs ar audumu – kanvu.

 

Visu rakstu lasiet 27. augusta numurā.