„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Daugavpils izstājusies no Latvijas Pašvaldību savienības

Daugavpils domes sēdē deputāti ar balsu vairākumu pieņēma lēmumu izstāties no Latvijas pašvaldību savienības (LPS). Pret šādu lēmumu balsoja divi deputāti, bet viens – atturējās.

Kā viens no galvenajiem iemesliem šādai rīcībai tika minētas tas, ka dalība LPS pašvaldībai izmaksā prāvas naudas summas -- biedra naudā ik gadus tiek samaksāti 70 000–80 000 eiro, bet efektīvi organizēt darbu, aizstāvot visu pašvaldību intereses, organizācija nespēja. Haotiska esot organizācijas pozīcija arī administratīvi teritoriālās reformas jautājumā. Saistībā ar paredzēto reformu Daugavpils domē ir izveidota darba grupa, kura vērtēs piedāvāto reformas variantu, izstrādās Daugavpils pašvaldības priekšlikumus un aizstāvēs pašvaldības viedokli šajā jautājumā.

Savukārt pret šādu lēmu balsojušais Daugavpils domes deputāts Aivars Zdanovskis „Latgales Laikam” atzina, ka 80 000 eiro par dalību LPS ir iespaidīga summa, taču dalība šajā organizācijā paver viedokļu apmaiņas un diskusiju iespējas valsts līmenī. Tāpat deputāts norādīja, ka pašvaldībā vēl lielākas summas tikušas tērētas arī vājākiem projektiem.

Pēc A. Zdanovska domām, arī izvēlētais brīdis priekš izstāšanās no organizācijas nav tas labākais, patlaban Latvijas pašvaldības ir administratīvi teritoriālās reformas priekšā un, izstājoties no LPS, Daugavpils, faktiski, ir palikusi viena pati.

Iespējams, LPS kaut ko arī dara ne tā, kā Daugavpilij patīk, bet tā jau ir pašas Daugavpils problēma, norādīja deputāts. Vadoties pēc Krāslavas un Rīgas pieredzes, A. Zdanovskis prognozēja, ka Daugavpils, līdzīgi kā abas minētās pašvaldības, kas savulaik arī bija izstājušās no šīs organizācijas, pēc kāda laika atkal atgriezīsies LPS.