„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Apbalvoti izcilākie Latgales pedagogi

22. septembrī Rēzeknē notika Nikodema Rancāna balvas Latgales izcilākajiem pedagogiem pasniegšanas ceremonija. No 32 nominantiem visaugstāk novērtēti seši skolotāji piecās nominācijās.

Par latgaliešu valodas, kultūrvēstures un novadmācības popularizēšanu un ieviešanu mācību vai studiju vidē sumināta Daugavpils Vienības pamatskolas skolotāja Lūcija Vaivode. Par mūsdienīgu un radošu pieeju skolēnu darba tikuma audzināšanai un amatu apmācībai par inovācijām izglītības procesā – Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas pedagoģe Guna Ķīse un J. Soikāna Ludzas mākslas skolas Nautrēnu filiāles pedagoģe Maija Gailuma. Kā labākās mācību procesa inovatores sveiktas Daugavpils Būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska un Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas skolotāja Maruta Krustāne. Pasniegta arī specbalva par inovācijām pirmskolas izglītības iestādē, tā aizceļoja pie Krāslavas bērnudārza „Pīlādzītis” pedagoģes Zinaīdas Bernātes.

Pedagogu godināšanā piedalījās Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes (LPRAP) priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. Atzinības raksti un piecas galvenās balvas – sudrabā kaltas saktas, kuru autors un izgatavotājs ir rotkalis Rihards Ciblis – tika pasniegtas svinīgā pasākumā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.  

Konkursu jau piekto reizi rīkoja Latgaliešu Kultūras biedrība, taču šogad tas noticis sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomi (LPRAP) un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju.