„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Saeimas deputāti sola cīnīties par grozījumiem reformā

Pagājušonedēļ valdība vienbalsīgi deva nākamo zaļo gaismu administratīvi teritoriālās reformas virzībai – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā šobrīd top likumprojekts, ko novembrī iesniegt Saeimā. Tātad 36 pašvaldību kartes pavisam drīz nonāks tautas pārstāvju, Latvijas likumdevēja institūcijā ievēlēto deputātu, izvērtēšanai.

No Latgales vēlēšanu apgabala 13. Saeimā ievēlēti 14 deputāti (valdībā – ministre Ilga Šuplinska („Jaunā konservatīvā partija”). Astoņi, tātad vairākums no viņiem pārstāv opozīciju – partiju „Saskaņa” un Zaļo un zemnieku savienību, tātad kritikai no viņu puses nevajadzētu būt pārsteigumam. Tomēr arī aptaujātajiem koalīcijas partiju pārstāvjiem ir savi priekšlikumi ministra piedāvātajam un valdības atbalstītajam plānam. Īpaši daudz to ir tiem, kas savulaik strādājuši Latgales pašvaldībās. Atbalstu mazajām pašvaldībām viņi nesola, arī plānošanas reģionu ietekme un robežu maiņa esot pārāk neskaidra. Šaubas, vai drīzāk politiska, nevis ekonomiska rakstura bailes slēpjas citā jautājumā – vai apvienot abas republikas pilsētas reģionā ar lauku novadiem.

Visi aptaujātie deputāti darbojas kopš šī gada februāra izveidotajā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijā, un Saeimā ievēlēti kā pirmie vai otrie savas partijas kandidātu sarakstā.

 

Visu rakstu lasiet 24. septembra numurā.