„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Iedzīvotājiem par breksitu nav jāuztraucas

Šonedēļ notika Ārlietu ministrijas rīkotā tradicionālā reģionālā vizīte Latvijā akreditētajiem ārvalstu vēstniekiem, kuras gaitā Latgali, tai skaitā arī Daugavpili, apmeklēja vairāk nekā 25 valstu vēstnieki. Pērn līdzīgā vizītē vēstnieki apmeklēja Kurzemi, aizpērn – Vidzemi. Marka Rotko mākslas centrā ārzemju diplomātiem bija iespēja noskatīties prezentāciju par Daugavpili, tās attīstību, ekonomisko darbību un cilvēku dzīvi tajā. Izmantojot iespēju, “Latgales Laiks” aicināja uz sarunu Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Kītu Šenonu.

Latgalē redzētais iespaido

Daloties vizītes gaitā gūtajos iespaidos, angļu diplomāts atzina, ka diena bijusi piesātināta un interesanta. Vizītes gaitā Līvānos vēstniekiem bija iespēja apskatīt prāmja pārceltuvi, iepazīties ar pilsētas dzīvi un ekonomisko attīstību, dažādiem kultūras elementiem, kā arī novērtēt vietējo amatnieku darinājumus. Vizītes turpinājumā Daugavpils novadā vēstnieki apmeklēja Līksnas baznīcu.

„Vēstniekiem ir ļoti svarīgi doties ārpus Rīgas un apciemot ne tikai lielās, bet arī  mazākas pilsētas, piemēram, Līvānus, un redzēt, kā dzīve rit ārpus galvaspilsētas. Iepazīšanās ar valsti, kurā viņi uzturas, un tās kultūru, vēstniekiem un misiju vadītājiem ir liela daļa no viņu darba,” norādīja K. Šenons.

Visu rakstu lasiet 27. septembra numurā.