„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Tramvaja sliedes 1. maršrutā nomainīs līdz gada beigām

Tramvaja sliežu nomaiņu posmā no Cietokšņa un Parādes ielu krustojuma līdz 1. tramvaja galapunktam plānots pabeigt līdz gada beigām ar nosacījumu, ja būs labi laika apstākļi, nekļūs ļoti auksts un laika apstākļu dēļ nebūs tehnoloģiskā pārtraukuma, “Latgales Laikam” pastāstīja AS “Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis.

Savukārt, kas attiecas uz būvdarbiem 18. novembra un Ventspils ielas krustojumā, tad šeit sliedes jau nomainītas un tuvākajā laikā plānots veikt asfaltēšanas darbus. Lai veiktu asfaltēšanu, ir jāsavāc zināms darbu apjoms, lai varētu sākt ražot asfaltu, jo ir jābūt minimālajam asfalta daudzumam, kuru var sākt ražot, skaidroja uzņēmuma vadītājs.

Ar jauno tramvaju iegādi saistītie finansēšanas jautājumi ar Valsts kasi ir atrisināti. Patlaban turpinās ar tramvaju pieņemšanu – nodošanu saistītie darbi.

Jaunie Tveras vagonbūves rūpnīcā (Krievija) ražotie tramvaji ir izgājuši testus un atzīti par gana labiem. Šobrīd ar pantogrāfiem aprīkotie jaunie tramvaji var kursēt gan tikai 2. maršrutā, kur kontakttīkli ir pielāgoti šādam strāvas noņemšanas veidam. Plānots, ka nākamā gada vidū jaunie tramvaji varēs kursēt arī 1. maršrutā.

Jauno tramvaja vagonu iegāde un tramvaju līniju būvniecība un atjaunošana notiek Kohēzijas fonda projektā „Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā”.