„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Preiļos pašvaldība ar stipendijām atbalsīs topošos mediķus

Jau ceturto reizi Preiļu novada dome izsludina iespēju studentiem pretendēt uz stipendiju. Šajā mācību gadā pieteikties varēs medicīnas studenti.

Atbalstītas trīspadsmit profesionālās studiju specialitātes: radiologs, rehabilitologs, dietologs, klīniskais psihologs, endoskopists, oftalmologs, pediatrs, anesteziologs--reanimatologs, ķirurgs, māsa, audiologopēds, radiologa asistents un vecmāte. Studentiem, kam piešķirta stipendija, pabeidzot studijas, pašvaldības iestādē jāstrādā tāds laika periods, par kādu viņiem tika piešķirta stipendija. Sakarā ar to, ka pašvaldības budžets tiek pieņemts vienam gadam, līgumi ar stipendiātiem tiek pārslēgti katru gadu. Pēc pērn apstiprinātā stipendiju nolikuma informācijas, pilna laika augstākās izglītības programmās studējošie varēs pretendēt uz 342 eiro mēnesī, bet maģistrantūrā un rezidentūrā studējošie – uz 380 eiro mēnesī.

Dome deleģē stipendiju piešķiršanu un izmaksu nodibinājumam “Viduslatgales pārnovadu fonds”. Nodibinājums, saņemot domes lēmumu ar atbalstāmajām studiju programmām, izsludina stipendiju konkursu. Pretendentiem, kuri vēlēsies piedalīties konkursā, būs jāiesniedz nolikumā noteiktie dokumenti un jāatbilst kritērijiem, kas noteikti nolikumā.