„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Noslogotākajās pasta nodaļās izveidotas „ātrās kases”

Lai nodrošinātu klientu efektīvāku apkalpošanu un pasta pakalpojumu operatīvāku noformēšanu, „Latvijas pasts” no 2019. gada 1. novembra izveidojis bezmaksas sūtījumu izsniegšanai paredzētas speciālas ātrās kases, kas darbojas katru darbdienu vairākas stundas noslogotākajā klientu apkalpošanas periodā. Novembrī ātrās kases strādās astoņās lielākajās un apmeklētākajās pasta nodaļās Rīgā, Daugavpilī un Rēzeknē, bet, analizējot aktuālo situāciju sūtījumu pieņemšanā un izsniegšanā, arī decembrī plānotas papildu izmaiņas klientu apkalpošanas uzlabošanai.

Speciālajās „ātrajās kasēs” bezmaksas sūtījumu izsniegšanai vairākas stundas katru darbdienu iespējams izņemt pasta sūtījumus, neizmantojot kopējo pasta pakalpojumu saņemšanas rindu. „Ātrās kases” Daugavpilī darbojas 1. un 17. pasta nodaļā (attiecīgi Rīgas ielā 42a un Strādnieku ielā 84), bet Rēzeknē – 1. un 4. pasta nodaļā (attiecīgi Atbrīvošanas alejā 81 k-5 un 155 k-1).

Izmantojot „ātro kasi”, kurā klientu apmeklētākajās stundās katru darbdienu nav pieejami citi pakalpojumi, var saņemt ierakstītas vēstules, sīkpakas un pakas, kam nav nepieciešama muitas nodokļa un pēcmaksas iekasēšana.

2019. gada valsts svētku brīvdienā, pirmdien, 18. novembrī, pasta pakalpojumus sniegs atsevišķas nodaļas lielākajos tirdzniecības centros. Savukārt ar „Latvijas pasta” starpniecību valsts svētkos izmaksājamās pensijas un pabalsti tiks piegādāti agrāk.

Pensijas un pabalsti, kuru saņemšanas datums ar piegādi dzīvesvietā paredzēts 13. un 14. novembrī, klientiem tiks piegādāti un izmaksāti 13. novembrī; 14. novembrī tos saņems klienti, kuriem par izmaksas datumu noteikts 15. un 16. novembris, savukārt 15. novembrī klienti saņems pensijas un pabalstus, kuru izmaksas datums ir 17. un 18. novembris.