Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2019. gada 21. novembris
Ceturtdiena
Andis, Zeltīte
+2.9 °C
apmācies

Burkānu un valriekstu kūka

Sastāvdaļas:

200 g sviesta, 4 olas, 150 g cukura, 150 g brūnā cukura, 2 glāzes miltu, 2,5 tējk. cepamā pulvera, 2 tējk. vanilīna cukura, 2 tējk. kanēļa, 1 tējk. ingvera, 1 tējk. kardamona, ½ tējk. krustnagliņu, 600 g burkānu, citrona miziņa, 0,75 gl riekstu
Krēmam: 350 g Filadelfijas siera, 75 g sviesta, 2 tējk. vanilīna cukura, 1 glāze
pūdercukura, citrona miziņa, 1 ēd.k. citronu sula, rieksti dekoram, putukrējums pasniegšanai.
Sviestu izkausē un atdzesē. Olas sakuļ ar brūno cukuru un cukuru. Atsevišķi izsijātus miltus samaisa ar cepamo pulveri, vanilīna cukuru, rīvētu ingveru, kanēli, kardamonu un sasmalcinātām krustnagliņām. Samaisa olu masu ar miltu maisījumu. Mīklā iemaisa citrona miziņu, smalki sarīvētus burkānus un rupji sasmalcinātus riekstus, pēdējo iemaisa izkausēto sviestu. Mīklai jābūt skāba krējuma konsistencē, ja mīkla ir šķidra, iemaisa vēl miltus.
Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu cep ietaukotā veidnē 180*C ~ 30-40 minūtes. Kārtas atdzesē.
Krēmam sviestu izkausē un atdzesē. Sieru sakuļ ar mikseri. Turpinot kult, pievieno pūdercukuru, vanilīna cukuru, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Pievieno sviestu un ļoti labi sakuļ. Ar krēmu pārziež izceptās, atdzisušās kārtas. Pārkaisa riekstus un liek uz pāris stundām ledusskapī. Pasniedz ar putukrējumu.