„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Otro gadu pēc kārtas Daugavpilī veiksme uzsmaidīja Polijai

Otro gadu pēc kārtas „Grand Prix” pasaules sērijas Latvijas posmā uzvar Polijas spīdvejists. Pirms gada savu zvaigžņu stundu piedzīvoja Kšištofs Kaspžaks, pirmo reizi uzvarot pasaules sērijas posmā. Savukārt šogad veiksme uzsmaidīja Macejam Janovskim – arī viņam tā ir pirmā uzvara „Grand Prix” posmā.

Sacensības nācās pārtraukt lietus dēļ, kurš sākās tieši pēc divdesmitā brauciena, kad visi gaidīja pusfinālus un vakara „rozīnīti” – finālistu braucienu. Sākotnēji viss izskatījās optimistiski. Vērojot padebešus, līdzjutēji un organizatori cerēja, ka laiks uzlabosies. Lai gan uz mazu brītiņu lietus pierima un radās cerība, tā tūlīt vien izzuda, jo lietusgāze atsākās.

Pirms tam trekā izbrauca traktori, lai sakārtotu celiņu, bet mēģinājums glābt situāciju bija veltīgs. Vēl pirms oficiālā lēmuma paziņošanas lielajā ekrānā bija redzams, kā boksos sportisti sveic Maceju Janovski. Pēc pāris minūtēm stadionā tika paziņots, ka sacensības netiks turpinātas laika apstākļu dēļ. Godalgoto vietu ieguvējus noteica pēc izcīnīto punktu skaita.

Var jau zīlēt, izdomāt kombinācijas, kā izskatītos goda pjedestāls, jo notiktu pusfināli un fināls. Taču šoreiz 12 punkti Macejam atnesa uzvaru Daugavpilī. Polis uzvarēja divos braucienos un trīsreiz finišēja otrais. Vienlaikus M. Janovskis pakāpās uz septīto vietu kopvērtējumā.

Visu rakstu lasiet 21. jūlija numurā.