„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

„Lokomotīve” iekļūst finālā ar nopietniem nodomiem

SK „Lokomotīve” otro reizi savā vēsturē iekļuvis Polijas pirmās līgas finālā. Pusfināla sacensību sērijā daugavpilieši sacentās ar Bidgoščas „Poloniju” un divu sacīkšu summā izcīnīja ceļazīmi uz finālu.

Pirmās sacensības bija ieplānotas pirms nedēļas, taču lietavu dēļ tās pārcēla uz 11. septembri, un šoreiz tās tika aizvadītas.

Komandu pirmā tikšanās noslēdzās neizšķirti – 45:45. Frederiks Lindgrēns izcīnīja 14 punktus, Andžejs Ļebedevs – 12, Maksims Bogdanovs – 9. Antonio Lindbeks – 6. Kjasts Puodžuks – 2, Jevgeņijs Kostigovs – 2 punkti. Sacensības Bidgoščā „Lokomotīve” iesāka ļoti labi, jau pirmajā braucienā daugavpilieši izvirzījās līderpozīcijā. Līdz 12. braucienam „Lokomotīvei” bija 10 punktu pārsvars. Divos nākamajos braucienos uzvarēja treka saimnieki – 5:1, un no labā pārsvara nepalika ne miņas – 41:43. Izšķirošajā, piecpadsmitajā braucienā, uzvarēja „Polonija” – 4:2, sacensībās neizšķirts – 45:45.

Atbildes sacensībās, kas notika savā trekā 13. septembrī, „Lokomotīvei” bija vajadzīga tikai uzvara, cīņa bija saspringta, neviena no komandām nevēlējās beigt sezonu, kad neskaitāmās regulārā čempionāta sacīkstes jau bija aiz muguras, bet fināls – tik tuvu. Rezultāts Daugavpilī – 50:40. Pirmās finālsacīkstes notiks 20. septembrī Daugavpilī. „Lokomotīves” pretinieki būs „Ostrovijas” spīdvejisti.

Visu rakstu lasiet 15. septembra numurā.