„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Jauno koncertzāli ieskandināja radio tiešraidē

Daugavpils Universitātes atjaunotajā zālē Vienības ielas 13 korpusa 4. stāvā sākusi darboties Mūzikas un mākslu fakultātes (MMF) jaunā koncertzāle. Pirmais koncerts 5. oktobrī bija īpašs, jo tā bija Latvijas Radio 3 „Klasika” diena Daugavpilī un kamermūzikas koncerta tiešraide.

„Koncertzāle ir ļoti laba,” atzina MMF dekāns Ēvalds Daugulis. „Akustika ir vienreizēja un jaunais „Bösendorfer”koncertflīģelis ir skanīgs."

Koncertā piedalījās koris "Daugava" Jevgeņija Ustinskova vadībā, MMF asociētā profesore Ilona Bagele (mecosoprāns), docents Gļebs Beļajevs (klavieres), vijoles klases asistents Igors Ozuns (alts), studenti Dainis Skutelis (tenors), Sandis Ulpe (tenors), Jekaterina Zaļuma (klavieres), Ruslans Margevičs (klarnete) Ojārs Tūmiņš (trompete), kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Daugavpilī dzimušais Rihards Mačanovskis un LNOB solistu galvenais koncertmeistars Mārtiņš Zilberts. Tiešraides vadītāji Latvijas Radio 3 „Klasika” direktore Gunda Vaivode un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis 90 gadu jubilejā apsveica diriģenti Terēziju Broku.

 Visu rakstu lasiet 13. oktobra numurā.