„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Melnumu atšķaidot, ieraudzīt būtisko

Literāte Māra Zālīte, 18. aprīlī uzrunādama Latgales centrālās bibliotēkas lasītājus, atzinās, ka Daugavpils bibliotēkā ir pirmo reizi un ka viņa ar bibliotēkām esot lielos draugos. Viešņa un klausītāji vairāk kā stundu sarunājās par viņas jauno romānu „Pieci pirksti”. Rakstniece lasīja grāmatas fragmentus. Pēc tam klausītāji, dzirdot viņas priekšlasījumus no jaunā dzejoļu krājuma „Dziesmu rakstā”, atpazina dziesmas no teātra izrādēm un rokoperām.   

„Rakstīt šo grāmatu -- tas bija iekšējs pienākums. Paldies Dievam, viņš man ir devis zināmu humora izjūtu. To lietoju, cik vien var. Jo princips ir tāds -- nekad nedrīkst krāsot tumšo, melno ar vēl tumšāku un melnāku. Ir jāatrod krāsas, kas ļauj, šo melnumu atšķaidot, ieraudzīt būtisko. Rakstīju arī tāpēc, ka neviens cits to nevar uzrakstīt. Sibīrijā dzimušu cilvēku ir vairāki tūkstoši, bet rakstnieki  starp viņiem ir tikai daži," saka autore.

Visu rakstu lasiet 22. aprīļa numurā.