„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Lelles Preiļos uzbūra bērnības atmiņas

Otrais Starptautiskais autorleļļu festivāls „Leļļu vasara Preiļos”, kas notika no19. līdz 21. augustam Preiļu novada svētku laikā, šoreiz pulcināja 34 meistarus no 10 valstīm. Turklāt pirmo reizi 24 unikālas lelles, radītas tikai vienā eksemplārā no plastikas, koka, metāla, liniem ar vates pildījumu vai tml., tika izlozētas loterijā.

„Leļļu festivāls uzbūra bērnību. Mēs aicinām visus novadniekus iesaistīties ziedojumu akcijā, lai leļļu vasara pēc pieciem gadiem notiktu jau Preiļu pilī,” festivāla atklāšanā teica Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.

Preilēniete Jekaterina Broduža, kurai ir 79 gadi, pie Vācijas meistares Silvijas Vezeres lellēm mežģīņu kleitās, kas bija rotātas ar Svarovski kristāliem, stāvēja vairākas minūtes. „Šīs lelles ir krāšņas, apģērbtas svinīgās kleitās. Tādu brīnumu redzu pirmo reizi. Preiļi tagad ir slaveni ar leļļu festivālu. Lelles uzdāvināja tik daudz prieka, ka pietiks mēnesim,” neslēpj sirmgalve.

Visu rakstu lasiet 26. augusta numurā.