„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Daugavpilī veselības aprūpes kvotas vēl nav izsmeltas

Kvotas medicīnā šogad tikpat kā ir beigušās, līdz ar to lielai daļai Latvijas iedzīvotāju vismaz līdz decembra beigām nebūs pieejama valsts apmaksāta veselības aprūpe, informē Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) vadītāja vietniece Egija Širova. LSB norāda, ka cilvēkiem, kuriem nepieciešama medicīniskā palīdzība, ir trīs iespējas – maksāt par pakalpojumu pašiem, gaidīt rindā vairākus mēnešus vai tālu no dzīvesvietas mēģināt atrast citu veselības aprūpes iestādi, kur kvotas vēl nav iztērētas. Izmaksu ziņā iespējas ir vienlīdz dārgas.

Daugavpils Reģionālās slimnīcas vadītājs Reinis Joksts atzīst, ka kvotas centušies sadalīt vienmērīgi pa mēnešiem, bet atsevišķās jomās tās patiešām iet uz beigām vai jau beigušās, un daži medicīniski izmeklējumi šogad vairs nav pieejami, piemēram, atsevišķi datortomogrāfijas izmeklējumi, invazīvās kardioloģijas un angiogrāfijas izmeklēšanas, ķirurģiskās operācijas dienas stacionārā, rehabilitologa konsultācijas.

Visu rakstu lasiet 25. oktobra numurā.