„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Lielāko daļu māju novadā pārvalda iedzīvotāji

2016. gadā Daugavpils novadā kārtoja darījumus ar nekustamo īpašumu, pašvaldības speciālisti strādāja ar dažāda statusa zemes īpašniekiem, risināja pašvaldības dzīvokļu un daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas tiesību nodošanas tiesību jautājumus.

Novada domes Īpašuma nodaļas vadītāja Ilze Raščevska pastāstīja, ka pagājušajā gadā notikušas četras veiksmīgas īres tiesību izsoles (trīs nedzīvojamas telpas Višķu pagastā un viena – Ambeļu pagastā). Višķu pagastā šajās telpās atvērta veterinārā aptieka, frizētava un kancelejas preču veikals. Pilnībā atrisināti nekustamā īpašuma jautājumi Višķu tehnikumā. Šis īpašums tika pārņemts no Izglītības un zinātnes ministrijas. Zemes vienības sadalīja un izveidoja jaunus nekustamā īpašuma objektus, kurus reģistrēja uz pašvaldības vārda.

Gada laikā atsavināta lauksamniecībā izmantojama zeme (kopējā platība 150 ha) un mežs (17,86 ha), visvairāk zemes atsavināts Višķu, Dubnas, Kalupes un Līksnas pagastā. Zemes tirgus vērtība svārstās no 900 līdz 1200 eiro par 1 hektāru, tā ir zemāka, nekā vidējā tirgus cena Latvijā (no 1135 līdz 1600 eiro par hektāru).

Visu rakstu lasiet 20. janvāra numurā.