„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Ārzemēs nopelnīto iegulda savas saimniecības attīstībā

Pilskalnieši Ainārs un Elīna Palkeviči ir Ilūkstes novada jaunie zemnieki, kas tikai pirms dažiem gadiem izveidojuši savu zemnieku saimniecību un plāno  attīstīt gaļas liellopu audzēšanu. Pārliecība palikt saimniekot laukos abiem bijusi jau sen, taču vairākus gadus jaunieši pavadīja ārzemēs, pelnot starta kapitālu savas ieceres īstenošanai.

Elīna un Ainārs ir kopā, kopš iepazinušies kādā skolu sadraudzības pasākumā.  Ainārs ieguvis automehāniķa specialitāti Aizkraukles arodvidusskolā, kas tagad viņam lieti noder saimniecībā. Kādu laiku strādājis būvniecības firmā Daugavpilī. Elīna ieguvusi augstāko izglītību Daugavpils Universitātē, kur studēja angļu un spāņu valodu. Atrast darbu savā specialitātē tepat neesot viegli, toties svešvalodas noderējušas, strādājot ārzemēs. Uzgājuši internetā darba piedāvājumu Anglijā, abi, ilgi nedomājot, devušies turp. Elīna atzīst, ka risks bijis, taču viņiem esot paveicies. Darbs bijis puķu audzēšanas saimniecībā, kur audzējuši gan puķu sīpolus, gan dēstus. Lai ātrāk nopelnītu naudu savam sapnim, strādājuši arī brīvdienās un darījuši visus iespējamos darbus, par ko saimniekam bijis īpašs prieks un pārsteigums, jo tik labus strādniekus reti izdodas atrast. „Darbs reizē vienkāršs un grūts, bet mēs, latvieši, taču esam sīksti. Kamēr citi čīkst, mēs gājām un darījām, vai ārā lietus vai karsts laiks,” stāsta Elīna un piebilst, ka visumā darbs paticis, turklāt paveicies ar saimniekiem. Abiem bijusi iespēja tur arī palikt, taču viņi ne mirkli nešaubījās, ka atgriezīsies, jo sirds ilgojusies pēc mājām.

Visu rakstu lasiet 20. janvāra numurā.