„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Ilze Stabulniece saimnieču šovā piedāvās Latgales ēdienus

Krāslavas novada Kaplavas pagasta zirgu sētas „Klajumi” saimniece Ilze Stabulniece šogad ir pieņēmusi jaunu izaicinājumu - piedalās Latvijas TV1 populārajā raidījumā „Īstās Latvju saimnieces”.

Ilze, saulainā februāra sestdienā tiekoties ar „Latgales Laiku”, atzīst, ka viņu raidījumam pieteikuši nezināmi cilvēki, tomēr viņa dažu mēnešus filmēšanās maratonam piekritusi labprāt, jo apzinājās, ka, gatavojot tradicionālos latgaliešu ēdienus, atkal reklamēs mīļo, skaisto un  interesanto Latgali.

„Raidījuma režisore teica, ka es vienīgā piekritusi filmēties uzreiz. Tobrīd iedomāju, ka tas ir pozitīvs šovs. Turklāt man Latvijas TV ir liela autoritāte informatīvajā telpā. Tā ir goda lieta, ka mani uzaicināja no Latgales un raidījums būs par mūsu kulināro mantojumu. Gatavojot mūsu novadam raksturīgos ēdienus, uzsvēršu, ka mēs virtuvē izmantojam tikai vietējo zemnieku vai pašu ražotos produktus (kartupeļus, sīpolus, gaļu utt.), kas ir svaigi, ar zināmu izcelsmi un stāstu,” saka Ilze, un ķeras pie cienasta pagatavošanas.

Visu rakstu lasiet 14. marta numurā.

Komentāri

15.03.2017 21:17
Biruta no Cēsīm
Paldies!! Kaut kas skaists, kaut kas gaišs. Mūsu mīļās Latgales meitene ir atkal uzvarējusi!! latgale gavile!!!