„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Latgales folkloristi patīkami pārsteidza skates žūriju

Kopš februāra visā Latvijā notiek starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2018” skates. Aizvadītās nedēļas nogalē trīs dienu garumā skates norisinājās Latgales pusē, kur folkloras un etnogrāfisko ansambļu veikumu vērtēja folkloras, lietišķās mākslas un etnomuzikoloģijas eksperti - Valsts Izglītības satura centra folkloras metodiķe Māra Mellēna, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas klases pasniedzēja Zane Šmite un Nacionālā kultūras centra Tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubene un folkloras eksperte Gita Lancere. 

Žūrija vērtēja kolektīvu tehnisko meistarību, priekšnesuma satura atbilstību tradīcijai un māksliniecisko spilgtumu, kā arī atlasīja kolektīvus dalībai dažādās starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2018” norisēs.

Zane Šmite pastāstīja, ka skates rezultāti būs zināmi nedaudz vēlāk, jo katra kolektīva uzstāšanās tiks izanalizēta, individuāli nosūtot vērtējumu un ieteikumus turpmākajam darbam. „Priecē, ka cilvēki spēlē, dzied, iet rotaļās, mācās dažādus amatus, ēdienu gatavošanu un ticējumus. Svarīgi, ka tajā visā tiek iesaistīti bērni, kuriem tas kļūst par dzīves normu,” gandarīta teica Zane Šmite.

Visu rakstu lasiet 17. marta numurā.