„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Ceļus novadā remontēs prioritārā secībā

Daugavpils novada domes deputāti apstiprināja Daugavpils novada pašvaldības autoceļu vidējā termiņa attīstības programmu 2017. – 2019. gadam, kurā uzskaitīti ceļi katrā pagastā, kas būtu jāremontē, un iekļautas provizoriskās darbu izmaksas.

Šī gada plānos programmā iekļauti 18 ceļi un ielas novadā, kuriem nepieciešams uzlabojums vai nopietna pārbūve, taču tas nenozīmē, ka tie arī tiks šogad izremontēti, atzīst novada domes Komunālās saimniecības nodaļas transporta tīklu inženiere Anita Pabērza. Šāda programma tiekot aktualizēta katru gadu, iekļaujot no katra pagasta pa vienam ceļu posmam vai ielai, taču ne vienmēr esot līdzekļi šiem darbiem. Paveiktie darbi no programmas tiek izņemti, pārējie tiek atlikti uz nākamo gadu vai vēl tālāk, bet sarakstu papildina jauni.

Novada domes Pašvaldības autoceļa fonda padome katru pavasari izbrauc programmā iekļautos ceļus un izvērtē, kurš no tiem būtu remontējams prioritāri, bet kurš vēl var pagaidīt. Galvenokārt tiek ņemta vērā transporta intensitāte, vai ceļu izmanto skolas autobuss, cik ir iedzīvotāju konkrētajā apvidū, vai ceļš ir būtisks vietējiem uzņēmējiem un zemniekiem. Visgrūtāk esot ievērot transporta intensitātes kritēriju, jo galvenokārt tie ir lauku ceļi, kur transporta plūsma nav pārāk liela, savukārt, Ministru kabineta noteiktā intensitāte esot vismaz 50 automašīnas diennaktī, lai varētu greiderēt konkrētu ceļa posmu, saka A. Pabērza.

Visu rakstu lasiet 28. marta numurā.