„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Grāmatu gadatirgū deficīts - bērnu literatūra

Daugavpilī otro reizi notika grāmatu gadatirgus, ko rīkoja jauniešu iniciatīvas centrs „Apelsīns”. Jekaterina Smirnova, viena no sabiedriskās organizācijas aktīvistēm, pastāstīja, ka sākotnēji bija paredzēts tikai viens šāds pasākums: „Domājām to sarīkot vienu reizi, kā Ziemassvētku dāvanu, bet nu jau sākusi veidoties tradīcija.”

Tirdzniecības centra „Solo” otrajā stāvā gadatirgu atklāja 25. martā pl. 10.00, un cilvēku, kuri interesējās par grāmatām, bija ļoti daudz. Galvenais jautājumus, ko uzdeva apmeklētāji: „Maksas vai bezmaksas?” Viss tika izsniegts bez maksas. Kā pastāstīja Jekaterina, mājās bija daudz grāmatu, kuras jau sen izlasītas, bija žēl izmest, tāpēc, iedvesmojoties no citu pilsētu idejām, tika organizēts grāmatu gadatirgus.

Sākumā tika savāktas grāmatas, kopumā – 2500 eksemplāri dažādās valodās, kā arī dažādos literatūras žanros. „Nodeva ļoti daudz grāmatu. Atšķirībā no pirmā gadatirgus, izdevās savākt divreiz vairāk grāmatu, bet tas tāpēc, ka toreiz mēs īpaši neafišējām pasākumu, jo mums nebija telpu, kur glabāt visas grāmatas. Tagad mums bija telpas glabāšanai un mēs aktīvi vācām literatūru. Bija daudz kopotu rakstu, kurus agrāk varēja nopirkt, tikai iepriekš pierakstoties, -- Puškins, Tolstojs un daudzi citi klasiķi.  Mums zvanīja, mēs braucām un vedām projām kopoto rakstu krājumus. Man palikusi atmiņā grāmata „Automašīnas „Ņiva” uzbūve un remonts”. Grāmatu bija ļoti daudz, taču deficīts – bērnu literatūra. Gribētos, lai tās būtu vairāk, jo cilvēki par to pastāvīgi interesējas,” pastāstīja J. Smirnova.

Visu rakstu lasiet 28. marta numurā.